Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

2/25/2008

Vine primăvara

Bianca are nevoie de idei pentru o compunere cu titlul "vine primăvara". care să conţină 10 pronume personale la persoana I, plural şi singular (adică "eu" şi "noi" :P).


Pui de compunere 1 - unde vine primăvara?
Imaginează-ţi cum ar arăta primăvara dacă ar fi ceva material... ca o fetiţă? ca un norişor? ca un vârtej de petale? ca o libelulă? etc...
Primăvara poate veni cu 'mine' sau cu 'noi' cam oriunde: acasă, la şcoală, la mare, la munte, la teatru, la cumpărături, în tabără, la pescuit, la cules de cireşe, la masă... Alege unul sau mai multe locuri unde îţi place ţie să mergi, şi povesteşte cum vine primăvara cu tine şi cu prietenii sau familia ta. Vine că o chemi tu sau vine de capul ei? Ce faceţi acolo? În ce fel faptul că primăvara e cu tine/voi face momentul mai special?
Unde ai vrea să vină primăvara cu tine/voi dar încă nu a venit? De ce nu a venit şi acolo până acum? Ce vei/veţi face pentru a o convinge să vină?


Pui de compunere 2 - de ce vine primăvara?
Puţină lume ştie că dacă nu ai fi tu şi încă trei prieteni de-ai tăi, nimeni din lume nu ar şti ce înseamnă primăvară. Voi sunteţi singurii care aţi moştenit din generaţie în generaţie ritualul străvechi ce aduce primăvara. În fiecare an, voi vă adunaţi şi faceţi o serie de lucruri care anunţă primăvara că e momentul să vină. Imaginează-ţi cum arată acest ritual, ce trebuie să faceţi sau spuneţi pentru a aduce primăvara.


Pui de compunere 3 - cum vine primăvara?
Povesteşte cum într-o noapte ai visat că tu şi cei mai buni prieteni ai tăi vă trezeaţi împreună în cer şi vă întâlneaţi cu primăvara. Staţi de vorba cu ea şi la un moment dat o întrebaţi cum face ea să vină pe pământ... Imaginează-ţi ce vi-ar răspunde şi ce aţi mai întreba-o voi ca să înţelegeţi mai bine. Poate că vine pe primul curcubeu, sau într-un autobuz special cu care circulă numai anotimpurile. Poate că se aruncă pur şi simplu pe un tobogan făcut din nori, sau poate că spune o formulă magică şi ajunge direct la destinaţie... etc.


Spor la scris!

5 comentarii:

Anonim spunea...

impresionant...merci

Sandra G spunea...

cu placere! :)

alina spunea...

te rog frumos sa imi spui si mie o compunere cu titlul rapsodia de primavara nu am ideei si nici inspirati dar sa nu fie cu dialoguri te rog ajutama

Anonim spunea...

te rog frumos sa imi spui si mie o compunere cu titlul rapsodia de primavara nu am ideei si nici inspirati dar sa nu fie cu dialoguri te rog ajutama te rog te rog nu stiu ce compunere se fac

Sandra G spunea...

Buna Alina!

Scuze de intarziere, iata puiul tau de compunere, da click aici. Sper sa-ti placa si sa te inspire! :)