Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

2/15/2008

Un personaj dintr-o poveste

Cât îmi plac temele astea deschise care îţi lasă loc de desfăşurare... La cerinţa de compunere despre "un personaj dintr-o poveste" posibilităţile sunt nenumărate, la fel ca poveştile şi personajele.

Aveţi cel puţin trei variante:


Pui de compunere 1 - descrierea unui personaj existent
Alegeţi personajul vostru preferat din povestea voastră preferată şi descrieţi-l. Puteţi să folosiţi sfaturile de la puii de compuneri pentru tema "animalul preferat".


Pui de compunere 2 - inventaţi un personaj (deci şi o poveste!)
Poate fi povestea unui băieţel care a fugit în lume şi a sfârşit prin a ajunge la capătul pământului, de unde s-a întors acasă. Sau povestea unui ied care credea că e elefănţel şi se simţea nedreptăţit de turma lui. Sau povestea unei păpădii care nu ştia să dea drumul pufilor. Sau povestea unui nor care refuza să-şi schimbe forma. Sau povestea unui lac singuratic. Sau a unui profesor magic...

Nu e cazul să intraţi în detalii în ceea ce priveşte povestea, doar cât să înţeleagă cititorul despre ce e vorba. Concentraţi-vă pe a descrie personajul cu pricina, amintind de:
- caracteristici fizice
- caracteristici de fire, caracter, personalitate
- ce-i place şi ce nu-i place personajului
- ce vă place vouă şi/sau ce nu vă place la el/ea


Pui de compunere 3 - inventaţi ceva legat de un personaj existent
Stiţi desigur ca orice poveste are un sfârşit. Puteţi lua povestea voastră preferată şi personajul vostru preferat (de exemplu Scufiţa Roşie) şi puteţi scrie despre ce s-a întâmplat cu el/ea după ce autorul a pus ultimul punct la povestea "oficială".

Poate că Scufiţa Roşie s-a mutat la oraş şi a devenit designer de modă. Poate că Cenuşăreasa şi-a iertat surorile şi mama vitregă şi acum conduc împreună un restaurant. Poate că Ileana Cosânzeana s-a certat cu Făt Frumos şi acum trăieşte fericită până la adânci bătrâneţi cu Prâslea cel Voinic. Poate că v-aţi întâlnit într-o zi pe stradă cu Motanul Încălţat care se săturase să fie un simplu personaj de poveste şi s-a gândit să-şi încerce norocul în televiziune la Bucureşti...


Spor la scris!

Niciun comentariu: