Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

2/01/2008

O lume de vis

Via request pe mail.

Când vi se cere o temă ca "o lume de vis", vă puteţi ajuta de sfaturile pentru compuneri despre ceva "preferat", sau "ideal", sau "iubit", cum sunt cele de AICI.

Cât despre "lumea de vis", descrieţi-o din punct de vedere al geografiei, al construcţiilor, al oamenilor, al activităţilor (muncă şi joacă), al relaţiilor cu alte lumi dacă este cazul... O puteţi lua în cel puţin trei direcţii:


Pui de compunere 1 - din trecut
Construiţi o lume de vis pornind de la o lume "apusă" care v-a plăcut sau v-a atras. Câteva exemple ar putea fi:
- Egiptul Antic
- Grecia Antică
- lumea Romană
- Civilizaţia Aztecă
- Atlantida :)

Identificaţi ce anume din această lume vă place sau vă atrage, schimbaţi lucrurile care vă plac mai puţin (de exemplu faptul ca grecii sau romanii aveau sclavi, pe care îi puteţi înlocui cu nişte roboţei...) şi punând cele două cap la cap, aveţi o lume de vis!


Pui de compunere 2 - din viitor
Puteţi inventa o lume de la zero, mai fantasy (personaje de basm, reguli sociale care nu există, plante fantastice în care se poate locui pentru a nu mai polua planeta...) sau mai science-fiction (ultra tehnologizată, cu câte un roboţel pentru orice, cu călătorii interstelare şi mai ştiu eu ce).


Pui de compunere 3 - lumea noastră de azi
Aici e o provocare... puteţi explica de ce lumea în care trăim vi se pare de vis şi nu vă puteţi imagina cum ar putea fi altfel. Pentru asta, puteţi vorbi despre ceea ce vă place vouă cel mai mult şi mai mult la lumea în care trăiţi, ce vă surprinde, ce vă atrage, ce v-aţi dori să exploraţi şi cum vă simţiţi în faţa tuturor acestor lucruri - copleşit, minunat, important, surprins, bucuros... etc.


Spor la scris!

14 comentarii:

Anonim spunea...

va rog frumos ajutati-ma si pe mine...:):):)....miam pierdut detot imginatia....vreau si eu o compunere de minium 15 randuri despre "o persoana din viata ta pe care o admiri in mod deosebit".......va rog imi trebuie compunerea in seara asta sau cel tarziu maine dimineatza:*.....by lavynya:*....multumesc!!

Sandra G spunea...

Iti raspund pe mail.

Anonim spunea...

vreau j eo..o comp..apusul soarelui...la munte sau mare te rog..:X

Sandra G spunea...

Imi cer scuze pentru intarziere, uite cativa pui de compuneri pe tema ta:
http://pui-de-compuneri.blogspot.com/2008/12/apusul-soarelui-la-munte-sau-la-mare.html

Spor la treaba si succes la scoala! :)
Cu drag,
Sandra.

Daaa spunea...

vreau si io o compunere fantastik gen lostrita.....va rog daca se poate in seara asta sau daca nu maine dimineatza....multumesc enorm...si app daca ma ajutati nu o sa raman corigent

Sandra G spunea...

salut boy,

imi pare rau pentru commentul intarziat, dar asa cum am scris pe blog, nu pot raspunde la nicio cerere pana pe 18 mai.

sper ca te-ai descurcat cu compunerea ta si ca ai avut un rezultat bun!

spor la treaba in continuare si multumesc anticipat pentru intelegere...

Anonim spunea...

am nevoie de 2 compuneri cu urmatoarele trace:
1 mergi s mananci o pizza cu preteni-impreuna cu un coleg in timp ce va intoarceti acasa auziti o vace care va spune''daca inchideti ochii pt 20 de secunde o sa scopriti lumi noi''- va treziti acasa la voi doar ca parintii au imbatranit de 20 de ani si voi nu-dupa o saptamana totul revine la normal
2 gasesti o gaura in gradina ta- mergi inauntru si acoloe ste o masina cu pe care scrie esercit italian/nu atinge/material extraterestru/ seara mergi s mamanci, te uiti in oglinda in timp ce te splei s manci si iti dai seama c vezi o alta persoana riflesa-dupa o saptamana totul devine la normal

va rog am nevoiee..sunt in pana de idei:( multumesc

Sandra G spunea...

Salut anonim. O sa scriu cativa pui de compuneri pentru tine saptamana viitoare, caci saptamana asta nu am timp. Banuiesc ca fiind vacanta, nu te grabesti :)

Ramai aproape!

Sandra G spunea...

Anonim, am scris puii de compuneri pentru tine, pentru prima tema gasesti aici, pentru a doua aici.

Nu prea am inteles tot ce ai scris (te-ai cam grabit si ai mancat litere :D), asa ca am adaptat cum am putut.

Spor la scris!

Anonim spunea...

va rog am nevoiee urgent de asceasta compunere ...deci trebuie sa fie un scurt text fantastic pornind de la :trebuie sa.mi imaginez ca intr-o societate totalitara s.a descoperit o pilula care odata ingerata garanteaza fericirea dar desi intr0o stare de seninatate acesta pierde orice interes va rog frumos sa ma ajutati ....multumesc

Sandra G spunea...

Salut anonim,

Am scris un pui de compunere pentru tine, il gasesti aici.

Sper sa-ti placa si sa te inspire! :)

Anonim spunea...

va rog frumos sa ma ajutati am o compunere de facut pana maine cu titlul razboiul stelelor multumesc :*:*:*:*

Sandra G spunea...

Salut Anonim,

Gasesti mai multi pui de compuneri pe tema "razboiul stelelor" aici.

M-as bucura enorm daca mi-ai trimite si mie pe mail (puidecompuneri@gmail.com) compunerea, sunt foarte curioasa ce pui o sa alegi si cum o sa-l cresti :)

Spor la scris!
Sandra.

Anonim spunea...

Buna,Sandra!Ma numesc Ana si am 12 ani.Am si eu nevoie de o descriere a unui peisaj de vara (in 10-12 randuri)...imi trebuie urgent daca se poate.MULTUMESC!!