Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

11/05/2007

Sunt un copil fericit

Via request pe mail.

Cel mai simplu mod de a găsi idei pentru această temă este să-i adaugi "pentru că" la sfârşit, iar asta cred că se aplică la orice temă în care se spune că eşti într-un fel sau altul. Aşadar...

Sunt un copil fericit pentru că...

Pui de compunere 1 - ştiu ceva ce nimeni altcineva nu ştie
- imaginează-ţi ce ar putea fi acel ceva...
- ştii că fiecare om are undeva în minte un buton care, atunci când îl apeşi, micşorează orice griji ai avea în momentul acela?
- ştii că fiecare om are în minte un burete magic care poate şterge urâţenia din lucrurile care nu îi plac?
- etc...
- faptul că ştii ce ştii te ajută să vezi oamenii într-un fel anume? să vezi lumea altfel? plantele? clădirile? jucăriile?
- în ce fel te ajută acest mod de a vedea lucrurile să fii fericit? în ce momente foloseşti butonul / buretele / ce vrei tu? cum te simţi după aceea?

Pui de compunere 2 - ai ceva ce nu are nimeni altcineva
- la fel ca la puiul 1, doar că îţi imaginezi că ai ceva fizic, un obiect, un lucru, nu doar o informaţie

Pui de compunere 3 - ai învăţat ceva ce puţină lume ştie
- de exemplu, că atunci când eşti trist sau supărat, dacă închizi ochii şi respiri adânc de zece ori, imaginându-ţi că eşti pe o pajişte verde înconjurat de animăluţele tale preferate, supărarea sau tristeţea scade ca prin minune
- imaginează-ţi vreo 2-3 situaţii în care ai folosit această învăţătură şi povesteşte cum te-ai simţit după ce ţi-ai "vizitat" pajiştea şi în ce fel tehnica asta te ajută să fii un copil fericit

Pui de compunere 4 - eşti aşa cum eşti
- scrie pe o foaie separată cât mai multe momente în care îţi aminteşti că ai fost fericit (o vacanţă la munte sau la mare, când ai primit ceva, când ai cunoscut pe cineva, când ai luat o notă mare, când ai citit o carte sau ai văzut un film...)
- la fiecare dintre puncte, încearcă să-ţi dai seama ce anume te-a făcut fericit din momentul respectiv şi să compari starea pe care o aveai cu altceva (parcă pluteai ca un fulg, parcă te simţeai împrejmuit de un val de căldură, parcă mâncasei cea mai fină ciocolată...)
- în concluzie, eşti un copil fericit pentru că ştii să trăieşti la maxim momentele frumoase care apar în viaţa ta... sau ceva de genul ăsta :)


Spor la scris!

5 comentarii:

Golde Goldstein spunea...

Ma gandesc la cei 6 copii superbi ai familiei Goebbels. 6 ingeri care traiau insa in iadul imperiului Nazist.
Acesti 6 copii au sfarsit ucisi de prea multa dragoste, de catre mama lor, Magda Goebbels. Motivul a fost ca acesti copii nu mai aveau niciun viitor intr-o lume fara nazism. Hitler a murit, inima Germaniei a incetat sa mai bata, iar acesti copii si-au pierdut viitorul. Au fost otraviti in somn, fara a se opune. Dupa care sotii Goebbels s-au sinucis impreuna.
Eu personal am fost miscata si socata de sfarsitul oribil al copiilor. Probabil ei erau singurii care aduceau un strop de bucurie in sumbritatea bunkerului in care erau inchisi. Ei erau singurii fara griji, de fapt...ce mai conta ...erau copii !
I-am vazut intr-o fotografie, toti 6, imbracati in costume traditionale bavareze, cantand de ziua Unchiului Adolf. I-am vazut in compania Fuhrerului, care le era ca un al doilea parinte. Si totusi, nu s-a ales nimic de ei.
Din cauza fanatismului.

Anonim spunea...

lalalalalaaaaaa

Sandra G spunea...

si, do, re, mi, fa, sol, laaaa! :)

Anonim spunea...

Do Re Mi Fa Sol La Si Do......Do Si La Sol Fa Mi Re Do

Sandra G spunea...

Do Mi Sol Do Do Sol Mi Do - recunoasteti filmul? :)