Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

11/27/2007

Despre bufniţe

Via search pe pensées-lutze.

Cineva a căutat cu câteva zile în urmă o compunere despre bufniţe. N-am putut să ratez ocazia de a scrie despre unul dintre animalele mele preferate... Aşadar, în afară de puiul de compunere despre animalul preferat, ar mai fi următoarele idei (de asemenea aplicabile la multe alte animale în afară de bufniţe)


Pui de compunere 1 - Lumea bufniţelor
Să ne închipuim că aceste păsări minunate au o lume a lor, extrem de bine organizată... Au o ierarhie socială foarte bine definită, care ţine cont de vârstă şi experienţă, de rasele diferite de bufniţe şi de realizările fiecărui membru al speciei. Aici ar fi multe detalii de dat... Care sunt diferitele trepte ale ierarhiei şi de ce criterii depinde apartenenţa la fiecare? Cum se recunoaşte o bufniţă cu o poziţie mai înaltă? Cum se poate urca pe scara ierarhică? Se poate şi retrograda?

Cu ce se ocupă fiecare? Cine aduce de mâncare? Cine face legea? Cine se ocupă de distracţii şi jocuri? Cine educă puii de bufniţe? Cum se desfăşoară fiecare dintre aceste activităţi?

Mai departe... bufniţele sunt răspândite peste tot prin lume şi e clar că pentru a menţine ordinea socială este necesar să comunice între ele... Cum? Bufniţe mesager care au ca unic rol să călătorească de la o comunitate la alta pentru a transmite mesaje şi noutăţi? Un alt sistem de comunicare? Telepatie? Telefoane mobile?

S-ar putea povesti şi un pic de istorie... Care au fost momentele marcante din istoria bufniţelor? Ce evenimente majore s-au petrecut şi în ce fel au schimbat ele viaţa bufniţelor? Cum se asigură bufniţele mai în vârstă că puii îşi cunosc istoria şi învaţă din greşelile strămoşilor?

Sunt convinsă că bufniţele sunt capabile să producă şi artă... dar oare la ce se pricep cel mai bine şi mai bine? La construit? La desenat? La modelat? La cântat? La dansat? Cum ar arăta un spectacol al bufniţelor? Unde s-ar desfăşura? Cum arată şi ce fac artiştii? Dar publicul? Se organizează şi un after-party?

Aş încheia cu planurile de viitor ale bufniţelor, pentru că se ştie că sunt făpturi foarte ambiţioase şi orientate către obiectiv... Ce dezvoltă ele în prezent? O teorie? O maşinărie? Un nou show? O nouă ordine? Ce şi-au propus să obţină în urma acestui proiect?


Pui de compunere 2 - Bufniţe şi oameni
Există nişte bufniţe foarte speciale, un soi rar despre care nu citeşti în nicio enciclopedie şi nu vezi în niciun documentar. [cum arată?]

Bufniţele astea sunt în căutare de oameni care au nevoie de îndrumare. Le interesează oameni buni la suflet, care au un rol important de îndeplinit pe această lume [ce rol?], dar care sunt un pic dezorientaţi şi nu şi-au descoperit încă propriul rezervor de înţelepciune - pentru că, nu-i aşa, fiecare om are undeva în adâncul minţii lui un mare rezervor de înţelepciune, dar pentru că nu ne învaţă nimeni să ajungem la el, capacul rugineşte, se prăfuieşte şi devine aproape imposibil să avem acces la el fără puţin ajutor.

Aşadar, bufniţele astea au un simţ special care le permite să găsească oamenii pe care îi au de îndrumat. [cum arată un astfel de om în ochii unei bufniţe? după ce îl recunoaşte? privire? acţiuni? postură?].

Desigur, în primă fază, bufniţa trebuie să rămână nevăzută, pentru a nu-i speria pe oameni. Dar de îndată ce simte că e momentul potrivit [care e acela? după ce îşi dă seama bufniţa?], ea îi apare în vis omului şi îi oferă îndrumarea de care are nevoie [aici ar prinde bine un exemplu despre o cunoştinţă de-a naratorului]. Bufniţa nu reapare decât dacă omul se lasă îndrumat. Abia după ce omul descoperă că nu trebuie să adoarmă pentru a se sfătui cu bufniţa ci e suficient să închidă ochii şi să se gândească la ea, abia atunci înseamnă că bufniţa şi-a îndeplinit misiunea şi îşi poate continua drumul către un alt om care are nevoie de ea. Doar atunci bufniţa apare şi în realitate, îl felicită pe "client" că a reuşit să-şi deblocheze rezervorul de înţelepciune şi porneşte către o nouă aventură...


Spor la scris!

2 comentarii:

Alexandra spunea...

Genial :-) Esti o fata absolut geniala. As vrea sa fiu un copil de 13 ani si sa cresc o compunere pornind de la un pui de-aici.
Dar sunt un parinte, etc. :-)

Sandra G spunea...

Multumesc, Alexandra :)

Poti incerca sa revii la 13 ani intr-un weekend si sa te joci cu un pui de compunere, cine stie ce va iesi... poate o poveste pentru copilul/ copiii tai, cu care sa se laude ca a fost scrisa de mamica lor... :)