Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

10/01/2007

Compunere despre floarea soarelui şi toamnă

Via request pe mail.

Am primit săptămâna trecută 2 mailuri cu tema "floarea soarelui şi toamna", sper că nu a trecut încă termenul limită şi că încă vă mai sunt utili puiuţii de compuneri.

Şi de data asta, mă voi îndrepta spre eterna personificare, merge cam la orice - probabil că unii dintre voi au observat că e o abordare pe care o practic aproape la fiecare compunere. Personificând floarea soarelui şi / sau toamna, aveţi dintr-o dată mai multe variante...

Pui de compunere 1
Floarea soarelui şi toamna sunt cele mai bune prietene. Fac totul împreună, ies la plimbare (unde se duc? ce fac acolo?), stau de vorbă (despre ce?), merg la filme (care le plac cel mai mult?), se joacă (de-a ce?) şi, din când în când, mai ies la un must cu prietena lor viţa de vie. Îşi iau în fiecare an un rămas bun sfâşietor când vine iarna, promiţându-şi că se vor întâlni din nou la sfârşitul verii...

Pui de compunere 2
De când a scos primul fir de tulpină din pământ, o floarea soarelui nu a auzit vorbindu-se decât despre toamnă: ce frumoasă e toamna, ce blândă e toamna, ce bună e toamna. Toată vara s-a pregătit pentru sosirea toamnei, s-a învârtit după soare, a băut apă şi a luat vitamine ca să fie cât mai mare şi frumoasă pentru toamnă. Într-o bună zi, a auzit o surată spunându-i alteia că a venit toamna. Floarea noastră s-a uitat de jur împrejur, dar nu a văzut pe nimeni. [aici imaginaţi-vă cum ar putea să sune conversaţia dintre floare şi suratele ei despre toamna care a venit sau nu]. Floarea soarelui s-a simţit trădată de familia ei care a amăgit-o cu poveşti de adormit copiii şi a hotărât că nu va mai aştepta toamna niciodată. Şi iată de ce floarea soarelui nu va fi afectată de schimbarea climei ca urmare a încălzirii globale.

Pui de compunere 3
Dacă ai fi toamna, ce ţi-ar plăcea la floarea soarelui? Cum ai avea grijă de ea (soare blând, ploi, răcoare după lunile caniculare...)?


Condimentaţi una dintre idei cu multe detalii şi aveţi o compunere!

Spor la scris!

4 comentarii:

Anonim spunea...

ba,dar numai personificari cu toamna ai?

fa si mie o comp de 25-30 randrui cu plan,imagini-vizuale-terestre-celest-auditive animale,vegetale,personificari:))

Sandra G spunea...

Draga anonim,

Unu' la mana, "ba" nu e cel mai interesant mod in care sa te adresezi unei persoane pe care nu o cunosti.

Doi la mana, eu nu fac compuneri, eu dau doar idei, compunerile le scrieti voi.

Trei la mana, sunt deja foarte multe idei pe blog despre toamna, le poti gasi aici. Sunt convinsa ca cel putin una te va inspira pentru tema ta.

Patru la mana "fa si mie" ar fi sunat mult mai bine daca avea si un "te rog" strecurat pe undeva prin fraza.

De obicei nu ma formalizez, dar de data asta am simtit nevoia.

Succes la scris!

Anonim spunea...

cine imi face si mie o compunere despre venirea toamnei???....

pls.....:*:*:*:*:*id ul meu:emylyamumushik

Sandra G spunea...

Salutare,

Asa cum scriam acum cateva zile, nu pot raspunde la cereri noi pana pe 9 decembrie.

Daca te uiti insa in coloana din dreapta a blogului, vei gasi o lista de cuvinte cheie. Daca dai click pe cuvantul "toamna" sunt sigura ca vei gasi o gramada de idei care sa te inspire.

Spor la scris si multumesc pentru intelegere!