Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

9/24/2007

Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba!

Via request pe mail.

Scurt şi la obiect: compunere cu titlul "Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba", pentru o fetiţă în clasa a VIII-a.

Pui de compunere 1
Scrie despre un lup care ţine foarte mult la aparenţe. În fiecare dimineaţă petrece cel puţin o oră în faţa oglinzii. Îşi pileşte ghearele, se spală pe dinţi, se piaptănă, se dă cu gel şi aşa mai departe. Are un dulap imens plin cu blănuri, pentru că aproape în fiecare zi îşi schimbă părul. Are blană de primăvară, de vară, de toamnă, de iarnă, blană lucioasă, blană mai mată, blană mai neagră, blană mai grizonată... Merge regulat la shopping pentru a-şi înnoi garderoba şi, mai ales, pentru că are o problemă existenţială majoră: ar vrea foarte tare să-şi schimbe năravul! Problema lui e că în toate magazinele din pădure, fie ele mall-uri sau magazine mici de nişă, ieftine sau scumpe, nu reuşeşte să găsească un nărav potrivit. A bătut codrii în lung şi în lat fără să găsească un nărav care să-i placă mai mult decât al lui. Aşa că în fiecare dimineaţă, continuă să-şi schimbe părul, dar năravul - din motive obiective - ba!

Pui de compunere 2
În vremuri străvechi, zeul animalelor nu prea era atent la ce se întâmpla în regatul lui. Pădurile erau în haos, fiecare animal era de capul lui, nimeni nu respecta regulile, cei mai dezordonaţi fiind lupii. Unul dintre aceştia era în mod deosebit de rebel. Refuza să năpârlească, avea o blană lungă şi neîngrijită, ghearele murdare şi mustăţile ciufulite. Mai mult decât atât, nu avea niciun pic de respect pentru lanţul trofic: azi mânca iepuri, mâine juca leapşa cu oile şi păştea alături de ele. Azi vâna tot felul de păsări, mâine făcea babysitting pentru iepuroaică. Într-o bună zi, zeul tuturor făpturilor l-a certat pe zeul animalelor, iar acesta s-a hotărât să facă ordine în împărăţia animalelor. Printre multele decrete pe care le-a dat, a stabilit că lupul îşi va schimba părul şi va arăta mult mai îngrijit, dar năravul ba - pentru a nu deruta bietele animale mici.

... sau ceva de genul ăsta :)

Spor la scris!

4 comentarii:

Anonim spunea...

ms pt ceai scris ma ajutat extrem de multtt

Sandra G spunea...

Cu placere, ma bucur! :)

Anonim spunea...

bitha daca ai face si o continoare plz poati? dar sa descrii lupul te rog:X de cls a 6a te implooor pana marti 24.11.09 te frrrrrrrrrrrrooog!!

Sandra G spunea...

Salut anonim,

Nu scriu compuneri intregi sau descrieri, eu dau doar idei.

Sunt convinsa ca daca te plimbi un pic printre aceste poze cu lupi vei putea sa il descrii cu cuvintele tale mult mai bine decat as face-o eu :)

Spor la scris!