Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

9/23/2007

Impresii de vacanţă

Via request pe mail.

Roxana (clasa a VI-a) are nevoie de idei pentru o compunere cu titlul "Impresii de vacanţă".
Cum eu nu am fost în vacanţa ei, nu pot decât să-i propun nişte întrebări la care să răspundă şi câteva idei de detalii pe care le poate descrie.

Analiza subiectului: "impresii de vacanţă" se poate referi la impresiile mele din vacanţă sau la impresiile unei vacanţe despre persoana care a trăit-o. Dacă profesoara e mai serioasă şi mai strictă îţi recomand puiul de compunere 1, dacă ţi se pare că ştie de glumă şi că apreciază idei mai originale, încearcă-ţi mâna cu puiul de compunere 2.

Pui de compunere 1
Descrie pe puncte pe unde ai fost şi ce ai făcut. La fiecare loc sau activitate poţi scrie despre:
- ce ţi-a plăcut cel mai mult? oamenii cu care ai fost? ceva din ce ai făcut acolo? ceva ce ai văzut?
- dă detalii despre motivele pentru care ţi-a plăcut: cum te-ai simţit? te-ai distrat? ai învăţat ceva nou? ţi-ai făcut prieteni noi? ai descoperit ceva nou despre oameni pe care îi ştiai mai de mult?
- poate că ai fost cu părinţii tăi undeva şi ai vorbit cu ei despre ceva ce nu mai vorbisei până atunci, poate că ai descoperit că şi mamei tale îi place aceeaşi îngheţată ca şi ţie, poate că ai fost într-o tabără unde ai cunoscut o grămadă de copii cu care te-ai înţeles bine, sau poate în tabără ai învăţat jocuri noi...
- dacă ai stat şi acasă, poate că ai aflat de la TV, internet sau cărţi lucruri noi, sau poate că ai reuşit să petreci mai mult timp cu părinţii tăi sau cu prietenii de la bloc...
- poţi să închei spunând că vacanţa a fost prea lungă sau prea scurtă, ce ai vrea să faci la fel în următoarea vacanţă sau ce ai vrea să faci altfel.

Pui de compunere 2
Imaginează-ţi că vacanţa ta de vară e un personaj şi scrie de parcă ar scrie ea.
- poate să înceapă prin a se descrie singură, de exemplu: "Mă numesc Vara 2007 şi sunt ultima vacanţă a Roxanei. Am fost creată dintr-o săptămână la mare, doua weekend-uri la munte şi mai multe activităţi amuzante acasă..." - şi aşa mai departe.
- poate să povestească că abia te aştepta să termini şcoala ca să îţi arate lucruri noi.
- poate să povestească despre ce ai făcut tu în acele zile, cum te-ai distrat, ce ai învăţat, cu cine ai fost... etc.
- la sfârşit, poate să spună că v-aţi înţeles foarte bine şi că ea acum se duce în ţara vacanţelor trăite şi că aşteaptă cu nerăbdare impresiile următoarei tale vacanţe.

Spor la scris!

10 comentarii:

Anonim spunea...

shi yo am nevoie de o compunere la lb romana cu titlul " O intamplare din vacanta de iarna"

Sandra G spunea...

buna diutza. acum m-am intors din vacanta, va dura pana cel tarziu vineri seara sa-ti scriu un pui de compunere pe tema ta. sper sa nu fie prea tarziu, dar pana atunci nu am cum...

Anonim spunea...

si eu am nevoie de o compunere scurta pe franceza in care sa scriu ce am facut eu in vacanta asta scurta

Sandra G spunea...

Draga Cristi,

Imi pare rau, dar eu nu scriu compuneri si nu scriu in franceza, doar dau idei pentru a putea voi sa va scrieti compunerile singuri mai usor.

Stau prost cu timpul, asa ca te invit sa cauti in categoriile din coloana din dreapta a blogului, sigur vei gasi cateva idei care sa te inspire.

Spor la treaba! :)

Anonim spunea...

si eu am nevoie de o compunere de 20-25 de randuri in care sa descriu o furtuna.cn ma ajuta si pe mn????sa intre pe id eu_ale_sexy2008 sau: ale_alexutza31.va astept plz

Sandra G spunea...

Salut!

Gasesti cateva idei aici:
http://pui-de-compuneri.blogspot.com/2007/10/furtuna.html.

Spor! :)

Anonim spunea...

mie imi trebuie o compunere Impresii despre clasa a V-a. Ma ajutati?

Sandra G spunea...

Anonim, vreau sa te ajut, dar stau foarte prost cu timpul. Te invit sa vizitezi puii de compuneri despre "la revedere clasa a VIII a", sigur vei gasi acolo inspiratie si pentru tema ta:

http://pui-de-compuneri.blogspot.com/2009/03/la-revedere-clasa-viii.html

spor la scris!

ramonika spunea...

salkz fff tare site-ul vostru as avea si eu nevoie de o compunere "impresii din vacanta mare"

Sandra G spunea...

Buna Ramonika,

Multumesc, ma bucur ca iti place blogul! Te invit sa te inspiri din puii de compuneri deja scrisi pe care ii gasesti aici. Stau cam prost cu timpul si ar dura inca cateva zile pana sa pot scrie ceva nou. Pe link-ul ala o sa gasesti insa foarte multe idei, sunt sigura ca si una pe placul tau.

Spor la treaba si multumesc pentru intelegere!