Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

11/01/2009

Compunere despre terorism

Tema: O compunere despre terorism - recentele atentate au confirmat încă o dată că terorismul e cea mai gravă amenințare a păcii din noul mileniu. Exprimă părerea ta, ținând cont de ultimele lucruri întâmplate, care au lovit Italia și soldații din afară.

Pregătire
Pentru că probabil că ați discutat la ora despre "ultimele lucruri întâmplate", nu voi intra în aceste detalii. Iată un set de întrebări care să vă ajute să vă formulați propria părere pe care să o exprimați în compunere.

Răspunde întâi la fiecare întrebare în parte pe o ciornă. După ce ai răspuns la toate întrebările, ordonează răspunsurile (toate sau o parte dintre ele) astfel încât să-ți redactezi compunerea.

Pui de compuneri
- În DEX, terorismul este definit astfel: Totalitatea actelor de violență comise de un grup sau de o organizație pentru a crea un climat de insecuritate sau pentru a schimba forma de guvernământ a unui stat.
- În Wikipedia, există un articol mai lung care arată că există mult mai multe definiții ale terorismului, în funcție de cine îl definește. Citește și acest articol pentru a-ți face o idee mai bună despre ce înseamnă terorismul.
- Acum ca ai mai multă 'materie primă', cum definești tu terorismul? Cum i-ai explica ce înseamnă unui frate mai mic?
- De ce crezi că o persoană recurge la acte teroriste? Ce crezi că ar putea împinge un om la asemenea acte de violență?
- Ce știi tu că fac în acest moment guvernele lumii pentru a reduce atacurile teroriste? Crezi că funcționează?
- Pornind de la ce împinge un om să comită acte teroriste, crezi că guvernele lumii ar putea să rezolve problemele lui? Tu cum ai face?
- Tu crezi că terorismul este cea mai gravă amenințare a păcii? De ce? Poți găsi alte amenințări la fel de grave? (sărăcie, exploatare, rivalități intre state, interese financiare, lupta pentru a deține controlul asupra resurselor naturale ca petrolul, atitudini rasiste, naționaliste...)
- Dacă ai fi șef de stat, cum ai face să-ți aperi țara de atentate teroriste (că nu toate țările sunt ținte ale atacurilor)? Dar de celelalte amenințări?


Spor la scris!

2 comentarii:

Anonim spunea...

mersi multt!!!!!!

Sandra G spunea...

cu placere! :)