Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

10/14/2009

Compunere de Halloween

Tema: o compunere de Halloween

Pornim de la semnificația acestei sărbători, foarte bine explicată pe copilul.ro:

Povestea spune ca, in aceasta zi, de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit in ultimul an se intorc pe pamant in cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, acesta fiind singura speranta de a avea o viata dupa moarte.

Celtii considerau ca toate legile spatiului si timpului sunt suspendate in aceasta zi, permitandu-le spiritelor sa interactioneze cu cei vii.

Cei vii nu doreau sa fie posedati. Astfel, in noaptea de 31 octombrie, satenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig si pentru a deveni astfel nedoriti. Acestia se imbracau in tot felul de costume caraghioase si participau la parade galagioase in cartierul lor, incercand sa fie cat mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau in cautarea celor vii.
Aceasta este "realitatea" despre Halloween. Acum hai să scriem compunerea... :)

Pui de compunere 1 - necredinciosul
Spune povestea unui personaj (băiat, fată, om mare, bătrân...) care nu credea în Halloween. I se părea o prostie toată costumația asta, așa că s-a hotărât ca el să nu se mai costumeze. Povestește:
- cum l-au găsit spiritele (cum arătau? ale cui spirite erau?),
- ce discuție au purtat (s-au înțeles bine sau nu? despre ce au vorbit? cum?),
- ce s-a întâmplat la sfârșit (l-au lăsat în pace? de ce? l-au luat în lumea lor? l-au posedat?)

Compunerea poate fi amuzantă sau de groază, după gustul fiecăruia.

Pui de compunere 2 - Halloween în pădure
Fă o listă cu toate imaginile clasice de Halloween: costmul de vrăjitoare, cel de extraterestru, de schelet, de lup, de monstru, dovlecii sculptați, coșurile cu bomboane și așa mai departe.

Imaginează-ți apoi cine ce poartă și ce face... în pădure. Vulpița are pălărie de vrăjitoare, ciocănitoarea sculptează dovlecii, lupul se îmbracă în bunicuță (să-i facă o farsă Scufiței Roșii :P), ursoaica împarte bomboane... și tot așa. Descrie în compunerea ta toată scena, așa cum se întâmplă ea în fiecare an în pădure de Halloween.

Pui de compunere 3 - Cu extratereștri
Un echipaj extraterestru de pe o planetă deosebit de pașnică și liniștită se nimerește să exploreze Pământul... fix de Halloween! Imaginează-ți cum reacționează ei și ce părere își fac despre oameni în noaptea de Halloween (cu vrăjitoare, zombie, dovleci și tot tacâmul).

Pui de compunere 4 - și dovlecii?
Să personificăm dovlecii...
În noaptea de Halloween, dovlecii se ascund care cum pot, să scape de cuțitele nemiloase ale oamenilor. Unii dintre ei supraviețuiesc și se zgribulesc împreună, alții sunt prinși, lăsând în urmă familii și prieteni îndurerați. Descrie povestea lui Dov, eroul dovlecilor, care într-o noapte s-a răsculat împotriva oamenilor și le-a făcut în sfârșit dreptate (cum?) dovlecilor!


Spor la scris!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc mult.Sunt niste pui de compuneri asa de draguti, incat mi-e greu sa ma hotarasc pe care sa-l aleg ca sa-l fac mare.
Ana

Sandra G spunea...

Al tau este cel mai dragut comentariu pe care l-am primit vreodata pe acest blog! >:D<

Poti sa-l faci mare pe oricare pui pentru vineri la scoala, si in weekend sa-i cresti pe toti :P

Cu drag,
Sandra.

Anonim spunea...

Cele mai bune compuneri din clasa am facut!M-au ajutat foarte mult!

Sandra G spunea...

Ma bucur! Bravo! :)