Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

5/27/2009

Medieval

Tema: o compunere cu tema medievala, cu printi, printese, regi si regine.

Pui de compunere 1 - clasic
Imagineaza-ti o intriga clasica:
- doi indragostiti, cineva care ii impiedica sa fie impreuna, la final dragostea invinge
- lupta pentru putere intre un personaj negativ (regele din regatul vecin) si unul pozitiv (regele regatului pe care il descrii tu), la final binele invinge
- fiul ratacitor sau fiica rebela care refuza mostenirea ce li se cuvine, se plimba o vreme prin lume, pentru a-si da in cele din urma seama ca tot mai bine e acasa, la final personajul revine sa-si ocupe locul de drept in regat

Umple oricare dintre povesti cu personaje secundare (pe langa regi si regine, adauga printi si printese, vrajitori, consilieri, curteni), descrie decorul si eventual costumele (palate impresionante cu turele si paznici, rochii lungi, voaluri, armuri, sabii si arcuri...), o cursa calare pe cai albi si negri... si iata, ai trei variante de povesti cu tema medievala!

Pui de compunere 2 - mai altfel
Oricare dintre urmatoarele actiuni se desfasoara intr-un regat care nu a aparut in nicio carte de istorie (deci ii poti da ce nume vrei tu, iar regulile sunt facute doar de tine).

In cadrul medieval cu regi, regine, printi si printese, introdu un element modern, mentionand cum a ajuns in posesia oamenilor de pe vremuri (adus de extraterestrii, uitat de calatori in timp din viitor, gasit ingropat):
- telefoane mobile
- calculatoare cu internet
- masina timpului
- aparate foto
- reviste de scandal
- biciclete

Foloseste oricare dintre ideile de la puiul 1 (povestea de dragoste, lupta pentru putere, fiul ratacitor), adaugandu-i unul dintre elementele moderne de mai sus.

De exemplu:
- varianta cu indragostitii + telefoanele mobile: cei doi comunica prin sms-uri, pana cand vrajitorul se prinde si ii confisca telefonul printesei... printul e disperat ca nu mai are vesti de la iubita sa... etc.
- varianta cu lupta pentru putere + internet: regele cel rau da mass la toti mercenarii sa-si formeze o armata cu care sa cucereasca regatul cel bun... etc.
- varianta cu fiul ratacitor + revista de scandal: printul afla din revista de scandal ca iubita sa ar fi fost vazuta cu un altul si aceasta veste il determina sa paraseasca regatul, de suparare... etc.


Spor la scris!

Niciun comentariu: