Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

3/14/2009

Zburatorul

Tema: scrieti o continuare a baladei "Zburatorul" de Ion Heliade Radulescu, imaginand o poveste de dragoste si cum decurge viata fetei pana in jurul varstei de 25 de ani.

Pregatire
Mitul zburatorului implica dragostea imposibila dintre zburator si "victima" sa. Practic ar trebui sa descrieti cum biata fata se chinuie in urmatorii zece ani din viata sa, dupa ce a fost atinsa de zburator. Orice varianta ati alege de mai jos, pentru a respecta tema data, nu uitati sa descrieti si iubirea imposibila dintre cei doi, cum tanara vrea sa fie cu zburatorul, dar acesta nu poate decat sa o viziteze din cand in cand, fara sa-i aline dorul.

Pui de compunere 1
Fata devine cobaiul tuturor vindecatoarelor si vrajitoarelor din regiune. In fiecare saptamana sau luna, o mai viziteaza cate cineva care incearca un leac babesc menit sa-i curme suferinta. Inventati tot ce va trece prin minte pornind de la ce se poate gasi la tara... Amestecuri de plante, cu radacini, cu piei sau pene de animale, cu sange de vitei sau de gaini, gargare, bai, frectii, ceaiuri. Inchipuiti-va ce ar insemna sa fii supus la toate ideile unor vraci si in ce fel suporta sau nu tanara aceste tratamente.

Pui de compunere 2
Dupa saptamani de suferinta si de dor, tanara se hotaraste ca trebuie sa faca ceva cu timpul ei, caci altfel va inebuni... Imaginati-va ca s-ar apuca de pictura, de muzica, de sculptura sau de croit si in ce fel si-ar exprima suferinta prin arta pe care ar alege-o... Devine vestita in regiune pentru talentul sau? Cumpara lumea de la ea? Cum este vazuta de comunitatea in care traieste?

Pui de compunere 3
Balada nu zice nimic de drama unui tanar din sat, care era de mult indragostit de fata vizitata de zburator... Cand tanarul afla de suferinta iubitei sale, porneste intr-o misiune personala, in incercarea de a-i salva sufletul tinerei, pentru a o putea lua de nevasta. Povestiti insa toate acestea din perspectiva fetei, care nu se poate gandi decat la zburator, dar este vizitata constant de tanarul satean, care vine cu tot felul de propuneri si solutii pentru a o scapa de boala.


Spor la scris!

2 comentarii:

Anonim spunea...

tu spui "multumesc de intelegere" iar eu nu te inteleg

Sandra G spunea...

imi pare rau :)