Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

12/14/2008

Mos Craciun

Tema: Mos Craciun, asa cum ti-l imaginezi tu.

Pui de compunere 1 - Nasterea lui Mos Craciun
Imagineaza-ti cum s-a nascut Mos Craciun... A fost si el copil candva? Copilul cui? Cum era cand era mic? Vesel, jucaus, atent, pus pe sotii, cuminte, rebel? Cu cine se juca cand era mic? Cu alti copii? Cu reni? Traia intr-o lume unde era singurul copil si in rest erau numai jucarii? Jucariile erau doar obiecte, ca ale noastre, sau erau personaje cu personalitate? Cum isi petrecea Copilul Craciun zilele cand era mic? Cand a crescut, cum a ajuns sa fie Mos Craciun? A trebuit sa faca o scoala pentru asta? A fost rugat de cineva? De cine? De ce? A acceptat imediat aceasta "cariera" sau a trebuit dusa munca de convingere? De ce? Se mai gandeste acum Mosul la cum era cand era mic? Cum?

Pui de compunere 2 - Mos Craciun in timpul liber
Imagineaza-ti ce face Mos Craciun cand nu le imparte cadouri copiilor...
- Unde locuieste? La munte, la mare, la Polul Nord, intr-o padure, pe o plaja, in scorbura unui copac cat Pamantul de mare? Pe alta planeta? Descrie-i pe scurt locuinta si imprejurimile.
- Cu cine sta? Are o Craciunita? Renii stau cu el? Are copii? Are vecini? Ce vecini? Cu care se intelege cel mai bine, cu care nu se intelege?
- Ce face Mos Craciun un an intreg? Ii ia un an intreg sa afle care copii sunt cuminti si care nu? Cat ii ia sa pregateasca jucariile pe care le va imparti de Craciun? In rest ce face? Se plimba? Se joaca? Citeste? Joaca carti? Cu cine? Are vacanta? Unde merge in vacanta? Ce face? Inoata? Schiaza? Ia lectii de olarit, pictura, sculptura?

Pui de compunere 3 - Mos Craciun modern
Imagineaza-ti cum a tinut Mos Craciun pasul cu vremurile noastre... Fa o lista cu ceea ce il caracterizeaza in mod "clasic" si gaseste echivalentul modern.
- Renii si sania - ii mai foloseste, sau i-a inlocuit cu o masina? Cum arata masina? Ce dotari are? Cum o incarca si o descarca cu cadouri?
- Sacul de jucarii - ce foloseste Mos Craciun in locul sacului vechi de panza?
- Cum foloseste Mos Craciun tehnologia moderna pentru a sti cine a fost cuminte si cine nu? Dar pentru a afla ce-si doresc copiii? Dar pentru a imparti cadourile? Are iPhone, laptop, vreun alt gadget?
- Sau Mos Craciun e cel mai "tehnologic" dintre noi toti, si are un calculator super smecher cum nu mai are nimeni? Incearca sa-ti inchipui cum arata micul centru tehnologic al Mosului, de unde isi desfasorara el toate activitatile...


Spor la scris!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Mos craciun .. un tip gras care mananca mult ..

Sandra G spunea...

nu stiu ce regim alimentar urmeaza mosul... eu cred ca mananca ok dar are un metabolism ciudat :P

pool spunea...

pa ma duc sa-l asasinez pe mos craciun...

Sandra G spunea...

de ce, mai pool ma, ce ai cu bietul mos, cu ce ti-a gresit? :)

pool spunea...

era un banc pe net...haha:))