Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

12/11/2008

Vis de decembrie

Pui de compunere 1 - Ce visam in decembrie?
Gandeste-te la tot ce iti lipseste cand e frig si zapada afara si... viseaza-le! O plaja tropicala, pe care nu intelegi cum ai ajuns, dar ti-e atat de bine la soare, simtind nisipul sub talpi, auzind adierea vantului printre frunzele de palmieri... etc., descrie tu in detaliu :) Descrie ce faci tu pe plaja aia - te plimbi, te joci, singura, cu cineva... - si cum la un moment dat ti se face brusc frig si vezi cu nisipul se transforma in zapada, valurile in nameti... etc., pentru a te trezi si a-ti da seama ca nu a fost decat un... vis de decembrie.

Pui de compunere 2 - Acelasi vis, aceeasi persoana
Imagineaza-ti un personaj ciudat, care traieste intr-un loc unde s-au interzis calendarele (de ce? cine le-a interzis? ce efect daunator au calendarele care ar fi putut duce la interzicerea lor?). Acest personaj (descrie-l: cum arata, ce varsta, uman sau nu...) a fugit din lumea noastra pentru a scapa de calendare, dar, in fiecare an, la 1 decembrie are acelasi vis care il anunta ca s-a schimbat luna (descrie visul cu elemente specifice lunii decembrie - zapada, cadouri, vacanta etc.). Descrie cum se trezeste si zambeste nostalgic dupa lumea pe care a parasit-o, si cum se simte stiind ca e singurul om din aceasta lume ciudata care stie ca e decembrie.

Pui de compunere 3 - Acelasi vis, calator
Personifica visul de decembrie (descrie-l: cum arata, de unde vine...), descrie si ce contine, ce le arata el oamenilor si de ce. Povesteste cum acest vis de decembrie se plimba de la un om la altul... In functie de ce isi alege urmatorul visator? Ce efect are asupra celora care il viseaza? Ce satisfactie are el din aceasta "plimbare"? Unde se duce dupa ce termina de vizitat oamenii pe care i-a ales?


Spor la scris!

Niciun comentariu: