Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

12/19/2008

Lume subacvatica

Tema: descrieti o lume subacvatica, cu pesti, recifi de corali, rechini etc.

Inspiratie: cautare Google Images dupa "underwater world" [lume subacvatica]


Pui de compunere 1
Gandeste-te un pic la lumea in care traiesti tu: Cum e organizata? Cine sunt "personajele principale"? Ce fac oamenii de dimineata pana seara? Ce fac noaptea? Ce fac copiii si ce fac adultii? Ce activitati vezi in jurul tau? Ce locuri? Ce obiecte?

Acum arunca o privire pe pozele de la link-ul de mai sus si incepe sa tragi paralele... Cum arata organizarea sub apa? Care e echivalentul subacvatic pentru "personajele principale" de pe pamant? Ce fac de dimineata pana seara... si asa mai departe.

Pui de compunere 2
Foloseste ideile de la punctul 1 ca sa-ti formezi o imagine despre o lume paralela subacvatica. Apoi, imagineaza-ti o poveste...
- Crima in lumea subacvatica: dispare pestisorul auriu, toata lumea acuza rechinul, dar acesta sustine ca e nevinovat... Inchipuie-ti cine ancheteaza, cine judeca, cum se desfasoara ancheta si cum se termina toata povestea. Firul director va fi povestea politista, iar pe parcurs vei putea descrie si recifi, corali si ce ti-a mai cerut profesoara.
- Poveste de dragoste imposibila: Rechinul se indragosteste de o scoica (de ce? ce i-ar putea placea unui rechin la o scoica?). Ea initial il refuza, dar ulterior ajunge sa-l indrageasca. Povesteste ce comenteaza restul lumii subacvatice despre aceasta idila, cine e pentru, cine se opune, cine si cum ii ajuta, cine si cum ii incurca... etc.
- Aventuri in lumea subacvatica: Un personaj se satura de viata lui din lumea subacvatica (cine si de ce?) si porneste catre mal... Descrie pe unde merge, cu cine se intalneste, ce i se intampla si daca reuseste sa ajunga la mal, sau se razgandeste pe parcurs.
- Concurs in lumea subacvatica: Rechinii provoaca delfinii la un concurs pentru a dovedi cine e mai tare, mai destept, mai important in lumea subacvatica... Imagineaza-ti cam ce fel de probe si-ar da unii altora pentru a-si masura fortele, cine ar fi publicul, cum ar afecta acest concurs restul lumii subacvatice (s-ar putea ca niste pesti mari cum sunt rechinii si delfinii sa provoace tot felul de stricaciuni pentru cei mici in valtoarea competitiei lor...)


Spor la scris!

2 comentarii:

Anonim spunea...

e ok...da nu putea fi direct compunerea.?..ca era mai simplu...da oricum m-a ajutat mult ;))

Sandra G spunea...

hehe, nu, pentru ca ideea acestui blog este sa inspire la scris, nu sa dea material de copy-paste :)

ma bucur insa ca te-au ajutat chiar si doar ideile :)