Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

7/20/2009

Material extraterestru

Tema: Gasesti o gaura in gradina ta. Intri in ea si acolo se afla o masina pe care scrie “esercit italian / nu atinge / material extraterestru”. Seara ajungi acasa si mananci. In timp ce te speli pe maini dupa masa, te uiti in oglinda si iti dai seama ca vezi o alta persoana. Dupa o saptamana, totul revine la normal.

De introducere si concluzie va ocupati voi (descrierea experientei cu masina si “morala” povestii), iata cateva idei despre ce se poate intampla in saptamana “ciudata”.

Pui de compunere 1
Tu arati ca altcineva, dar te simti ca tine. In schimb, parintii si toti prietenii se poarta de parca ai fi cu totul si cu totul alta persoana. Imagineaza-ti ce discutii ai avea cu cei din jur, cum nu ai intelege nimic din locurile si lucrurile despre care iti vorbesc si cum ai reusi sa te adaptezi la situatie.

Pui de compunere 2
Cand vezi imaginea diferita din oglinda, socul este atat de mare incat lesini. Te trezesti pe o alta planeta, inconjurat de extraterestrii care arata toti ca tine. Inchipuie-ti aceasta civilizatie exact asa cum iti doresti si descrie ce e in jurul tau, ce discuti cu extraterestrii, ce inveti de la ei si mai ales, de ce si-au lasat masina pe Pamant. Vor sa cucereasca lumea, sau doar sa contacteze anumiti oameni?

Pui de compunere 3
A doua zi dupa scena cu oglinda, peripetiile continua, din ce in ce mai intens. Descoperi ca de fiecare data cand atingi o persoana (ruda, prieten, necunoscut), persoana aceea se transforma in altcineva, exact cum ai patit si tu. Iti dai seama ca materialul extraterestru continea virusi care contamineaza prin atingere, cu scopul de a cuceri lumea. Imagineaza-ti ce ai face timp de o saptamana pentru a reduce extinderea virusului si pentru a descoperi o cale de a distruge materialul initial si daunele provocate.


Spor la scris!

6 comentarii:

Sandra G spunea...

Tot cu tine am avut conversatia despre faptul ca nu pot publica comentarii cu link catre astfel de site-uri?

Blogul lui Po_OL spunea...

Super compunerea!!!!De ce nu poti publica,doar nu e un site cu porcarii???

Sandra G spunea...

Evident ca iar e un site indoielnic...

Multumesc, Paul! :)

marada spunea...

Te citesc cu placere. Ai imaginatie bogata si talent cat cuprinde. Ar fi bine sa scrii povestioare pentru copii. Lipsesc astfel de carti pe piata.

Sandra G spunea...

Multumesc, Marada! Lucrez la niste povesti, sper sa le aduc intr-o forma publicabila cat mai curand :)

Felicitari si tie pentru blogul pentru copii! Mi se pare minunat ca suntem din ce in ce mai multi care incercam sa-i ajutam sa se mai imprieteneasca cu scoala :) Succes in continuare!

Sandra G spunea...

Paul, sunt foarte rezistenta la "stres" si nu o sa public acel link pentru ca nu se potriveste cu filozofia acestui blog si nu se pupa cu "regulile de buna purtare" comun acceptate pe bloguri. Sa ma explic...

Acesta este un blog cu si despre compuneri, idei, scris. Un "comentariu" inseamna o parere, un gand, o idee care are legatura cu postul pe care il comentezi.

Referitor la "regulile de buna purtare", uite un articol interesant despre spam-ul prin comentarii pe bloguri.

Sper ca am fost clara :) Te invit sa gasesti alte modalitati pentru a promova pagina aia de concurs. Cred ca mess-ul ar fi cea mai potrivita.

Multumesc anticipat pentru intelegere :)