Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

1/17/2009

Continuare...

Tema: Continuati pornind de la urmatoarele fraze: “Danut se aseza langa fereastra, hotarat sa citeasca. Abia deschise cartea cand, de afara, se auzi un zgomot...”

Pui de compunere 1 - cu intrebari...

Ce zgomot aude Danut? Un fosnet, un trosnet, un bubuit, o pocnitura, un tipat de om sau animal... Imagineaza-ti care e sursa zgomotului. Ce face Danut? Se intoarce la citit sau urmareste o scena afara? Ce scena? Ce se intampla? Cu cine, de ce, cum se termina? Danut iese si el sa contribuie? Sau face ceva de la fereastra? Care e morala intamplarii? Ofteaza ca nu va reusi niciodata sa citeasca pentru ca mereu se va intampla altceva mai interesant? Sau pateste ceva implicandu-se in scena de afara si ajunge la concluzia ca de acum inainte va privilegia lectura, deoarece aceasta sigur nu-l va baga in incurcatura?

Pui de compunere 2 - sugestie...

Danut se uita pe geam, nu vede nimic si se intoarce la carte. Da prima pagina si aproape ii cade cartea din mana, pentru ca inceputul era “Danut se aseza langa fereastra, hotarat sa citeasca. Abia deschise cartea, cand, de afara, se auzi un zgomot. Se uita pe geam, dar nu vazu nimic, asa ca se intoarse la carte”...


Spor la scris!

Niciun comentariu: