Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

7/30/2008

Cine aleargă după doi iepuri...

R. are nevoie de idei pentru tema "cine aleargă după doi iepuri". Tema se referă cu siguranţă la proverbul "cine aleargă după doi iepuri nu prinde niciunul". La fel ca atunci când am scris despre "când doi se ceartă al treilea câştigă", o să încercăm să găsim idei la care cititorii se aşteaptă şi idei "mai altfel" :)


Pui de compunere 1 - previzibil
Descrieţi un personaj (persoană sau animal) care din motivele sale (care?) începe să urmărească doi iepuri. Iepurii aleargă împreună, dar în cele din urmă se despart, iar personajul nu reuşeşte să prindă niciunul.

Pui de compunere 2 - tot previzibil
Gândiţi-vă la două lucruri diferite pe care vi le doriţi foarte tare, dar care se obţin mai greu. Apoi imaginaţi-vă că aţi încerca să le obţineţi pe amândouă odată, aţi intra în încurcătură şi nu aţi reuşi să-l aveţi pe niciunul. La sfârşit, trageţi desigur concluzia că "cine aleargă după doi iepuri...".

Pui de compunere 3 - chiar! cine?
Ştiţi obiceiul de a spune doar începutul unui proverb, pentru că toată lumea ştie deja continuarea? Adică atunci când spuneţi doar "cine aleargă după doi iepuri..." şi persoana cu care vorbiţi ştie că urmează "... nu prinde niciunul".
Închipuiţi-vă un copil mic, care nu ştie proverbul şi aude un adult spunând "cine aleargă după doi iepuri..." fără să-şi termine fraza. Copilul e foarte curios, şi începe să întrebe în stânga şi în dreapta "cine aleargă după doi iepuri? cine aleargă după doi iepuri?".
Gândiţi-vă pe cine întreabă, ce răspunsuri obţine şi dacă află sau nu în cele din urmă care e proverbul şi ce înseamnă.

Pui de compunere 4 - combinată
Ca la al doilea pui de compunere, închipuiţi-vă pe cineva care încearcă să obţină două lucruri diferite, care ar fi greu de avut împreună. Scrieţi însă o poveste fantastică, în care personajul, datorită unor forţe extraordinare reuşeşte să obţină amândouă obiectele dorinţei sale şi trage concluzia că "cine aleargă după doi iepuri, departe ajunge" :)


Spor la scris!

6 comentarii:

x spunea...

merci
chiar mi-a fost de ajutor ;)

Sandra G spunea...

Cu placere! Ma bucur ca ti-a folosit! :)

Anonim spunea...

Eu as dori o compunere despre un iepure cu titlul Fricosul,asta am scris pe Google.Dar,aici am gasit chestii urate cu pui de compunere si alte panarame...NU!eu vreau cevacare sa-mi fie de folos nu pui de compuneri.

Sandra G spunea...

Google iti da, dar nu-ti baga in traista! :)

Anonim spunea...

mss e tare saitul mia folosit

Sandra G spunea...

Cu placere! Si alta data! :)