Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

4/01/2008

Pădurea primăvara

Altă Bianca decât până acum are nevoie de idei pentru o compunere intitulată "descrierea pădurii primăvara". Am invitat-o să se uite prin compunerile despre primăvară sau cele despre păduri, şi profit de ocazie să vă amintesc tuturor că puteţi căuta compuneri folosind lista de categorii din dreapta paginii.

Cât despre compunerea Biancăi, eu m-aş juca cu cuvântul "pădure", încercând să-mi imaginez cum arată primăvara în păduri mai neobişnuite... Ce se întâmplă primăvara? Păi apar lucruri, înmuguresc, încep să crească. Astfel, puteţi porni de la ce elemente vă dau eu şi să vă imaginaţi cum trec ele prin primăvară :)


Pui de compunere 1 - pădurea iepuraşilor (că tot se apropie Paştele)
Puţină lume ştie că iepuraşii au pădurea lor, un loc unde se pot plimba liniştiţi, fără să-i deranjeze oameni sau alte prădătoare. În pădurea lor, morcovi de toate formele şi mărimile [ce forme? ce mărimi?] cresc în copaci şi abia aşteaptă să fie culeşi. Există arbuşti de ciocolată, din care anumiţi iepuraşi specializaţi culeg ciocolata pentru a o modela în tot soiul de figurine şi a le trimite copiilor. Prin iarba din pădure, dacă te uiţi cu atenţie primăvara, găseşti ouă colorate, desenate, în general vopsite. Undeva prin pădurea iepuraşilor creşte şi rafia din care ei fabrică coşuleţe cu care le aduc oamenilor ouă de Paşte.


Pui de compunere 2 - pădurea cu susul în jos
Undeva la capătul lumii există o pădure cu susul în jos. Când te plimbi prin ea, copacii şi alte plante [ce plante? cum arată?] sunt deasupra capului tău, iar tu calci pe nori de diverse forme şi culori [ce forme? ce culori?]. Ce e special la această pădure este că primăvara, pe lângă că înmuguresc şi înfloresc copacii, floricelele, arbuştii şi în general tot ce e sus, ca în orice pădure care se respectă, înfloreşte şi tot ce este jos. Astfel, covorul de nori şi cer albastru simte primăvara la fel ca restul pădurii... [e rândul tău să-ţi imaginezi şi să descrii cum arată norii înfloriţi, cum se schimbă tot "josul" pădurii odată cu venirea primăverii].


Pui de compunere 3 - pădurea monstruleţilor de sub pat
Orice copil mic a avut la un moment din viaţa sa un monstruleţ sub pat, care îl sâcâia noaptea şi nu-l lăsa să doarmă. Cine are memoria bună îşi aminteşte că primăvara monstruleţii parcă luau o pauză, dispăreau de sub pat, dar reveneau odată cu vara. Asta se întâmplă pentru că primăvara, monstruleţii au treabă în pădurea lor... [mai departe închipuie-ţi tu cum arată pădurea aia şi ce e atât de important de făcut acolo pentru monstruleţi primăvara...].


Alte păduri
- pădurea desenelor animate
- pădurea personajelor de basm
- pădurea spânzutaţilor
- pădurea de tehnologie
- pădurea lui Moş Crăciun
- pădurea lui Moş Ene
- pădurea norilor
- pădurea Iubirii


Spor la scris!

2 comentarii:

Anonim spunea...

compuneri.k.padurea.in.culori.nu.stiti.sa.puneti

Sandra G spunea...

Vrei sa spui ca ai nevoie de o compunere cu padurea in culori?