Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

3/17/2008

Science Fiction

Alexandru are nevoie de idei pentru o compunere cu tema "SF - science fiction", cu alte lumi, creaturi, crime şi intrigi :)


Pui de compunere 1
Un om din viitor vine să-ţi ceară ajutorul. Se pare că în viitor, lumea va fi atacată de o specie de extratereştrii care vor răpi toţi creatorii de desene animate pe care îi vor transforma în sclavii lor. Ai fost ales pentru că ai intrat în istorie ca cel mai mare iubitor de desene animate şi oamenii din viitor cred că eşti singurul care poate învinge extratereştrii cu pricina.
Eşti transportat în 2050, într-o lume tristă şi gri... Descrie cum arată lumea şi umanitatea în condiţiile astea, cum arată oamenii, etc. Scrie şi despre cum arată şi de unde vin extratereştrii şi de ce au vrut să fure animatorii de pe Terra.

Pui de compunere 2
Descrie anul de graţie 2101, în care se inventează recipientul fără fund, care poate conţine orice şi nu se termină niciodată: îngheţată, mâncare, băutură, un articol de îmbrăcăminte, bani, instrumente etc. Imaginează-ţi în ce fel un astfel de recipient influenţează oamenii şi viaţa lor...

Pui de compunere 3
În 2025 Pământul primeşte vizita unor creaturi ciudate... Sunt ca nişte gândăcei mici, de mărimea şi cu forma asemănătoare unui degetar, cu dungi roz şi verzi şi buline galbene. Gândăceii pot vorbi şi învaţă foarte repede limba oamenilor, indiferent de ţara în care ajung şi, uşor-uşor, încep să le facă concurenţă: construiesc oraşe, merg la şcoală şi la facultate, învaţă meserii. Gândăceii sunt însă mult mai puţin pretenţioşi decât oamenii şi, în scurt timp, încep să le cam ia locul... Imaginează-ţi tu continuarea şi deznodământul :)

Pui de compunere 4
Nişte arheologi descoperă în pădurea amazoniană o navă spaţială. Se urcă înăuntru şi unul dintre ei apasă din greşeală pe un buton. Nava porneşte şi îi transportă într-o lume îndepărtată, aparent asemănătoare cu a noastră. Plimbându-se pe acolo, arheologii realizează că pe această lume nu există adulţi, ea fiind condusă şi populată de copii. Imaginează-ţi cum ar arăta o astfel de lume, de ce nu există adulţi şi cum se trăieşte într-o lume a copiilor...

Pui de compunere 5
Ai mers la un congres science-fiction şi acolo, un personaj misterios ţi-a dat o telecomandă şi o invitaţie la o întâlnire interstelară. Ajungi acasă, citeşti pe invitaţie despre ce e vorba: o întâlnire între toate speciile galaxiei! Apeşi pe butonul telecomenzii şi eşti transportat într-o lume nescunoscută. Acolo s-au întâlnit toate speciile [descrie tot! balauri cu 4 capete, alieni, omuleţi verzi cu 5 picioare şi 7 ochi...] să hotărască dacă toţi locuitorii galaxiei sunt sau nu pregătiţi să ştie unii de alţii...


Spor la scris!

24 de comentarii:

Anonim spunea...

ms mult pt pui :D
M-au ajutat foarte mult si bvo pt gandacei, mi-au placut, dar cea mai potrivita pt mine a fost cea cu naveta spatiala si copiii :P
spor la compuneri in continuare!

Sandra G spunea...

cu placere, ma bucur ca te-am nimerit :)
mersi!

Unknown spunea...

Cineva care face ceva util. Bravo si felicitari pentru ceea ce faci pe blog:)

Sandra G spunea...

Mersi si mersiiiiii :)

Anonim spunea...

e misto am avut nevoie de aceasta ideie

Sandra G spunea...

ma bucur ca ti-a placut! :)

Anonim spunea...

ms molt pt ideii mi-ai fost de ajutor la teza

Sandra G spunea...

Cu mare placere! :)

Anonim spunea...

ms mult:*..m`a ajutat la olimpiada
f interesant ce faci:d..
ms:*

Sandra G spunea...

cu placere, andreea! ma bucur ca te-am putut ajuta :)

Anonim spunea...

ms mult pt aceste compuneri...chiar sunt ffff bune....mai ales ca idei ... ma va ajuta f mult pt maine la olimpiada:)....inca odata multzumesc:*:*:*:*

Sandra G spunea...

cu placere si multumesc pentru apreciere :) ma bucur ca te-am putut ajuta :)

Anonim spunea...

pe mine ma ajutat foarte mult acest pui de compunere si am luat nota zece



MULTUMESC FOARTE MULT!!!!

Sandra G spunea...

felicitari! bravo! ma bucur ca te-am putut ajuta, cu cea mai mare placere! :)

Unknown spunea...

SUNT NIJTE IDEI FFFFFOARTE REUSITE .SA STI CA ESTI FFOARTE AMABILA CA FACI TOATE ASTEA.CRED CA AR TREBUI SA PUBLICI COMPUNERI INTRREGI,DACA VREI.ORICUM MS DE AJUTOR.

Sandra G spunea...

Multumesc frumos de comentariu, cu mare placere! :)

Am inceput sa lucrez la o carte... sper sa apara de 1 iunie :) Ramai aproape de blog, ca o sa anunt aici cum merge :)

O zi frumoasa!

Anonim spunea...

ms foarte mult.....mi-a fost de ajutor aceste"schitze".... ms mooolt....

Sandra G spunea...

cu mare placere! :)

Unknown spunea...

in afara de S.F mai faci si altfel de compooneri?apropo,cand o sa apara cartea?

Sandra G spunea...

KenzokindeR,

Fac tot felul de compuneri! Daca te uiti in coloana din dreapta a blogului, o sa vezi o lista intreaga de cuvinte cheie despre care am scris. Daca intri direct pe http://pui-de-compuneri.blogspot.com si te plimbi pe fiecare pagina catre postarile mai vechi, o sa descoperi ca sunt peste 200 de insemnari :)

Cartea o sa apara candva la anul, ori in primavara ori in vara. O sa anunt pe prima pagina a blogului, asa ca ramai aproape :)

Splash spunea...

Wow. Multumesc mult, cel cu extraterestrii care vor sa fure creatorii de desene animate e foarte bun!:) L-am mai modificat eu putin, am zis anul 7300 in loc de 2050, asa ne zisese profesoara, multumesc mult Sandra!:)

Sandra G spunea...

Cu placere, Splash, ma bucur ca ti-a placut! :)

Anonim spunea...

M'au ajutat la compunerea de vacanta pe care am scris'o. A trebuit sa scriu in limba engleza, cam 9-10 file, dar oricum m'au ajutat foarte mult puiutii... I'am combinat :D

Sandra G spunea...

Ma bucur ca te-au ajutat!

Daca ai chef si timp sa-mi trimiti si mie compunerea la puidecompuneri arond gmail punct com, m-as bucura sa te citesc :)