Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

1/22/2008

Reţeta unui şcolar leneş

Via request pe mail.

Oana are nevoie de inspiraţie pentru o compunere pe tema "reţeta unui şcolar leneş". Varianta evidentă este de a scrie despre cum îşi abordează un şcolar leneş treaba la şcoală...


Pui de compunere 1 - mai tehnic
Gândiţi-vă la ce face un şcolar leneş ca la o reţetă pentru mâncare şi scrieţi compunerea în acelaşi stil.

Ingrediente:
- multă lene
- o doză sănătoasă de imaginaţie
- un snop de scuze foarte bune pentru a nu învăţa
- doi părinţi nu foarte implicaţi în rezultatele sale şcolare
- un profesor / învăţător îngăduitor

Preparare:
Se aşterne patul de lene. Se alege un profesor care nu pare a fi foarte sever. Se cultivă imaginaţia pentru a putea culege un snop consistent de scuze foarte bune pentru a scăpa de treabă [aici găsiţi exemple de ce ar spune şcolarul leneş pentru a justifica temele nefăcute, cum ar fi "sunt răcit", "n-am înţeles foarte bine tema"...]. Se urmăresc părinţii şi se are grijă [prin ce metode? de exemplu, nu se exagerează cu chiulitul pentru a nu le atrage atenţia] să rămână neimplicaţi.

Servire:
Se savurează timpul câştigat prin lene [cum? ce face şcolarul cu timpul acesta?]


Pui de compunere 2 - mai literar
Pornind de la ingrediente asemănătoare cu cele de mai sus, scrieţi compunerea ca pe o carte despre un personaj pasionat de gătit.

A fost odată un şcolar deosebit de leneş. Îi plăcea atât de mult să se relaxeze, încât a lucrat mult timp să dezvolte reţeta ideală pentru o viaţă fără griji. Şi-a dat seama că în primul rând, trebuie să-şi cultive lenea, astfel încât a devenit specialist în a savura timpul liber, nimeni nu se bucura de acesta mai mult ca el. Apoi, a descoperit că are nevoie de multă imaginaţie pentru a putea veni cu scuze noi de fiecare dată când i se dădea ceva de făcut, aşa că... şi aşa mai departe :).

[în încheiere, descrieţi ce s-a întâmplat cu şcolarul leneş după ce a trecut prin toată şcoala folosindu-şi reţeta: ce a devenit? e bine sau nu? a reuşit poate să-şi folosească talentul pentru ceva productiv - de exemplu a dat dovadă de atâta creativitate cu scuzele sale încât acum este un om de publicitate de mare succes? sau are 40 de ani şi e şomer, trăind în continuare cu părinţii?].


Spor la scris!

17 comentarii:

Anonim spunea...

bai sunte-ti niste idioti bagati si voi copuneri nu doar puii ei si atat

Sandra G spunea...

pentru compuneri gata facute, pofteste altundeva, aici nu le vei gasi niciodata.

ce ironic ca ai comentat tocmai la "reteta unui scolar lenes", cu 3 greseli pentru o fraza, si cu o astfel de cerere...

stii ce inseamna 'ironic'? sau cuvantul 'idiot' e singurel in vocabularul tau, la litera i?

Anonim spunea...

Nu-l lua in seama,ai niste compuneri suuper

Sandra G spunea...

mersi frumos :) stai linistit/a, nu ma atac la comentarii din astea, sunt inevitabile :)

pool spunea...

haha frumoase compuneri.Mi-a placut aia cu reteta scolarului lenes.Cel care a comentat acolo anonim (primul)el nu poate face nici macar jumatate din ce faci tu...P.S i-ai dat o replica ff buna!!!

pool spunea...

haha frumoase compuneri.Mi-a placut aia cu reteta scolarului lenes.Cel care a comentat acolo anonim (primul)el nu poate face nici macar jumatate din ce faci tu...P.S i-ai dat o replica ff buna!!!

Sandra G spunea...

mersi pool :)

I0NUTZ spunea...

Salut Sandra sunt eu ionutz.Ai si idul meu.Am nevoie de ajutor la compuneri.Te rog !stiu k a vara.Dar am teme de vacanta.Si nu am inspiratie.Stiu k poate ai vrea sa te plimbi,sa calatoresti vara aceasta dar te rog ajuta-ma acum si pe urma nu-ti mai cer nimic!!!!

I0NUTZ spunea...

Te vad k pe o eroiana numai tu ma mai poti ajuta.Te rog sa fie compunerea intreaga .daca nu vrei merge si asa.Daca vrei sa faci compunerea toata>>>Poti sa mi-o trimi pe idul meu ionutz.ionutz56. TE ROG AJUTA-MA.HELP ME

Sandra G spunea...

Ionutz, te ajut cu placere. Da-mi te rog un mail la puidecompuneri arond gmail punct com si spune-mi ce tema ai si pana cand iti trebuie.

Vor fi pui de compuneri, de compunerea intreaga te vei ocupa tu :)

Astept mail!

I0NUTZ spunea...

Ti-am trimis si mailul si ti-am trimis si pe mess sper sa-l primesti!

I0NUTZ spunea...

cand publici??/ai primit???

Sandra G spunea...

salut Ionutz,

daca te referi la cererea cu "basmul", am primit-o si ti-am si raspuns... din pacate nu pot sa te ajut, pentru ca nu e compunere ce-ti cere profu, e comentariu si caracterizare si alte chestii la care nu ma pricep... imi pare rau ca nu pot sa te ajut de data asta :(

sunt convinsa ca o sa te descurci cu informatiile pe care ti le-a dat el si cu teoria din manual... mult succes si vacanta frumoasa!

I0NUTZ spunea...

Nu-i nimic,inteleg ,nu ma supar, te rog , poti sa-mi trimiti mail-ul inapoi?Ca am pierdut foaia cu tema de vacanta.Si acele exercitii le mai aveam de facut! Te rog daca il mai ai dai un copy-paste si trimitemi-l prin mail la ionutz.ionutz56@yahoo.com, sau pe id meu, unde vrei!
MULTUMESC!

Sandra G spunea...

Ionutz, am cautat prin toate mailurile si nu am gasit mesaj de la tine, eu primisem tema de la tine pe mess. Sper ca ai arhiva activata, sa o poti recupera acolo din conversatia noastra, eu nu am arhiva la mess...

Anonim spunea...

Hey buan ma poti ajuta si pe mine cu o compunere te rog frumos !? [-o<

Sandra G spunea...

Salutare!

Pe ce tema si pana cand ai nevoie de idei?