Ne-am mutat pe PuiDeCompuneri.UrbanKid.ro!

Vei fi redirectat automat. Daca nu mai ai rabdare :P, mergi singur pe
puidecompuneri.urbankid.ro
si actualizeaza-ti bookmarkurile.

1/16/2008

Noapte de decembrie

Nici cererea de pui pe tema "noapte de decembrie" nu mai ştiu de unde a venit...


Pui de compunere

Într-o lume paralelă unde zilele şi nopţile nu sunt ordonate aşa cum ştim noi, mai demult, o noapte de decembrie s-a întâlnit cu o dimineaţă de ianuarie. Au început să discute despre vreme şi anotimpuri (nopţile de iarnă privesc de sus nopţile de vară care sunt mai scurte, iar zilele de iarnă au un complex de inferioritate faţă de zilele de vară, astfel încât bârfele sunt inevitabile...). Se înţelegeau bine, aşa că au hotărât să meargă într-o cafenea să povestească mai pe îndelete.

La un moment dat, dimineaţa de ianuarie i-a mărturisit nopţii de decembrie că o invidiază, pentru că în fiecare noapte de decembrie lumea sărbătoreşte, se plimbă, se distrează, în timp ce în dimineţile de ianuarie oamenii sunt toţi în case, sau sunt supăraţi că se întorc la treabă etc.

Atunci, noaptea de decembrie i-a propus dimineţii de ianuarie să o urmeze şi la propriu şi la figurat. S-au dus împreună la stăpânul timpului care a fost de acord să le unească în calendarul oamenilor şi să declare uniunea lor mare sărbătoare. Astfel, simpla noapte de decembrie şi simpla dimineaţă de ianuarie au devenit Noaptea şi Dimineaţa de Revelion :)


Spor la scris!

8 comentarii:

Anonim spunea...

nush ce sa zic dar nu prea mi trebuie nu prea am gasit ce vroiam eu asta e dar cel care la scris are inspiratie:*;)

Sandra G spunea...

poate data viitoare reusesc sa te inspir si pe tine :) mersi!

pool spunea...

Ar fi mai bine sa-ti mai iei o vacanta dar mai lunga!Nu cred k mai ai timp de viata ta,dak faci compuneri pt oricine...oricum ai destule subiecte pt. k sa-i inspire pe totzi...dar daca asta iti place sa faci...P.S nu o lua k cva in nume de rau,ia-o k p un sfat...Noapte buna!

Sandra G spunea...

Mai imi iau vacante din cand in cand, dar imi place sa fac asta pentru ca imi tine imaginatia in forma pentru "temele" mele :) Multumesc oricum pentru grija si sfat ;)

Emma spunea...

buna...esti tare interesanta...imi plac ideile tale... daca vrei .. poti sa-mi dai si mie o idee pentru compunerea "lumea in care traim" scrisa sub forma unei pagini de jurnal

Sandra G spunea...

Buna Emma,

Imi pare rau ca nu te-am putut ajuta, dar mi-ai scris in zilele in care anuntasem si pe blog ca nu pot raspunde la cereri... :(

Iti multumesc pentru vorbele frumoase, sper ca vei mai apela pe viitor la Pui de Compuneri :)

Succes!

adelina spunea...

Buna,imi poti face o compunere pt un prieten f bun..
ca un fel d portret numai ca sa nu fie nici exagerat nici...
este cretz ochii albashtri si este inalt:-?
si tin l el f mult
dak m poti ajuta iti multumesc din suflet:*

Sandra G spunea...

Buna Adelina,

Imi pare rau ca nu ti-am raspuns, am avut o perioada grea si nu am avut timp sa ma ocup de blog. Sunt convinsa ca te-ai descurcat insa cu portretul si sper ca vei mai apela la Pui de Compuneri pe viitor :)

Cu drag,
Sandra.